Pingleme işlemi bir adresten başka bir adrese veri (paket) yollama anlamına gelmektedir. Google açısından bakarsak sitenizden google’ın haberdar olması için yapılan bir işlem olarak görülmektedir. Sayfanızda herhangi bir güncelleme yaptığınızda google’ın bir şekilde dikkatini çekmeniz gerekmektedir. Normal tarama süresinden daha önceki bir zamanda google’a hey ben burdayım bana bir bakarmısın demenin bir diğer yoludur.
Google bu işlem için webmaster tools içerisinde google gibi getir adında bir alan yapmıştır. Ancak bunun da aylık kullanım kotası bulunmaktadır.(İdareli kullanılırsa yeter bence : tüm site için aylık 10 tek url için aylık 500).
Pingleme olayını fazlada abartmamak lazım zira google bizi spam yapan zararlı bir site sanabilir. Günde bir kere bilemediniz 2 kere yeterli olacaktır.
Şunuda belirtmeden geçmek istemedim. Webde pinglediğini iddaa eden o kadar çok site var ki hiç bir işe yaramayan… Size bir kaç site önerisinde bulunayım.
http://www.easypings.com/
http://pingomatic.com/
http://googleping.com
bu 3 ping sitesi işinizi görecektir. Kullanımları gayet basit. Siteniz hakkında bir kaç alan doldurup ping demeniz yeterli olacaktır. Siteniz eğer bir blog ise ve blogspot uzantılı ise ;
http://blogsearch.google.com.tr/ping
linkini kullanarak sitenizin dizinlerde güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta sitenizi buraya eklerken sonu .tr ile bitmesin. Örn : erhanakyolcom.blogspot.com olarak ekleyin.
Peki tamam sitemizi ekledik, google örümcekleri gelsin diye pingledik ne kadar sürer bu durum : min 2 saat olmak üzere 2 gün daha sürebilir. Sabırlı olmakta fayda var. Google örümceklerinin sitenize en son ne zaman geldiğini görmek için :
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:erhanakyol.com
yukarıdaki linkte kalın yazılı olan erhanakyolcom.blogspot.com adresini silip kendi sitenizin adresini yazın. Karşınıza gelen ekranda girmiş olduğunuz url nin en son ne zaman alındığına dair en yukarıda bir tarih alanı göreceksiniz.