SOSYAL MEDYA
Yaşamı kolaylaştıran bazı bazı hat safhada dara sokan oluşum: sosyal medya. İnternet ile birlikte dünyada ülkede şehirde ve insanda neler yaşandığı, evrenin nabzının hop oturup hop kalktığı ağlar bütünü.
Birçok olumlu yanını sayabiliriz. Fakat burada her durum gibi bu da şüpheye düşüyor. Tamam, sürekli elimizin altında lakin hiç mi zararı yok bunun? Birlikte ele alalım ve sonuç çözüm odaklı ilerleyelim.
Rıdvan Üney, “Dünyada her 5 kişiden 2’si internet kullanırken, ülkemizde her iki kişiden birisi internet kullanmaktadır. Ülkemizde her 5 internet kullanıcısının dördü, sosyal medyaya girebilmek için internet kullanıyor. Gene dünyada her 3 kişiden birinin sosyal medya hesabi varken, ülkemizde her iki kişiden birinin sosyal medya hesabı bulunmaktadır” dedi. Olan biteni bu kadar yakından takip ederken nasıl sorunlar baş gösteriyor? Durum şöyle ilerliyor; Herhangi bir genç ergenlik döneminde kendiyle çeliştiği birçok durumla karşı karşıya gelir. Sosyal medya başka insanların hayatını gözler önüne pürüzsüz bir şekilde sermekle meşgul. Gencin bunu idraki kısa sürüyor ve kendini daha büyük bir kimliksizliğin içinde buluyor. Gençlerin önce aile ailenin de medyaya karşı bilinçlendirmesi gerekiyor.
Ebeveyne gelince ise toplum üzerine su götürmez bir gerçek olan bireycilik toplu ve dayanışma içinde haraket ettirmeyecek formlar yüklüyor. Toplumdan bireye bireyden dünyaya kadar menfaat insanı aslolduğundan söküp atıyor. Bir çözüm konusulucaksa eğer derhal platformlar kurulmalı ve insana dair olan duyguların canlandırılması gerekiyor